Zámek Napajedla chystá oranžový víkend

NAPAJEDLA - Zámek v Napajedlích chystá o víkendu oranžový víkend. Jak agenturu Mediafax informovala PR manažerka Michaela Mitáčková, lidé se mohou těšit především na kulinářské pochoutky v oranžové barvě.

Oranžová barva ovládne zámeckou kavárnu, barvu pomerančů budou mít různé pochutiny. Vyrobeny budou především z karotky a meruněk.

Poslední červencový víkend bude na zámku v Napajedlích ve znamení ještě jedné změny. Ačkoliv je zámek obvykle otevřený denně od 10 do 18 hodin a lidé si zde mohou prohlédnout historické prostory zámku i výstavu kočárků a panenek nebo unikátní výstavu Afrika, v sobotu 30. července to bude jinak. „Pouze v tento den se nebudou konat prohlídky historických sálů, přístupné budou v sobotu jen výstavy v přízemí historického sídla,“ upřesnila manažerka zámku Petra Psotková.

V neděli ale bude na zámku již běžný provoz. Prohlídky s průvodcem jsou naplánovány od 10.30 a dále pak v 11.30, 13.30, 14.30 a 15.30 hodin. Navíc neděle bude opět patřit dětem. Program v rámci Dětského kulturního léta bude tentokrát ve znamení postaviček Pata a Mata. „Každé dítě ve věku do 18 let, které přijde v kostýmu vyhlášeném pro danou neděli v době od 14 do 17 hodin, získá vstupenku na prohlídku zámku zdarma,“ dodala Psotková. Navíc při splnění podmínek se dítě může zúčastnit celoprázdninové soutěže o nejlepší dětský kostým, která vyvrcholí v neděli 28. srpna v rámci akce Hurá do školy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x