Útočník Došek si po prohře s Příbramí na sudího Matějka nestěžoval

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - otbalisté Slovácka si mohli po sobotní domácí prohře 2:3 v úvodním ligovém kole s Příbramí stěžovat na sudího Matějka, který hostům odpustil několik nedovolených zákroků ve vlastní šestnáctce. Svěřenci trenéra Soukupa to ale neudělali a příčinu nezdaru našli ve vlastní střelecké nemohoucnosti.

„Svou neproduktivitou jsme si zápas sami prohráli. Těžko se mi to hodnotí, ale tohle je můj první dojem,“ uvedl útočník Slovácka Libor Došek, který byl ústřední postavou domácích. Sám měl dvě velké příležitosti, na další tutovky nahrával spoluhráčům. A k tomu ještě stále poutal pozornost bránících protivníků, kteří jej několikrát viditelně tahali za dres bez povšimnutí arbitra Matějka.

„Nechci hodnotit rozhodčího, ale před sezonou nám říkali, jak tvrdě se budou takové zákroky posuzovat, ale bohužel to tak nevypadá. Kolikrát to byly zápasnické chvaty, které nemají s fotbalem nic společného. Ale sudí to nepískal, to se stane. Přesto jsme měli dost šancí sami rozhodnout,“ nehledal výmluvy vytáhlý útočník.

Posila Slovácka vyhrála souboj s výtečným gólmanem Hruškou až ve třetí minutě nastavení, kdy proměnila pokutový kop po faulu na Fujerika a uzavřela skóre na 2:3 z pohledu domácího celku. „Hrušku jsme rozchytali na začátku, ale potom tam měl vynikající zákroky. Třeba skvěle chytil moji hlavičku a Fujerikovu střelu,“ řekl zklamaný Došek.

Další staronovou postavou v dresu Slovácka byl stoper Jan Trousil, který od začátku dirigoval spoluhráče. Jenže jeho snaha byla v úvodním utkání sezony zbytečná, k bodům tým nedovedla. „Jsme naštvaní z výsledku. Všichni cítíme, že měl zápas skončit jednoznačným vítězstvím. Ale zahráli jsme dobrý fotbal, musíme mít hlavu nahoře. Když takto budeme pokračovat, nemáme se čeho bát. Dneska jsme umřeli na neproměňování šanci,“ uvedl Trousil.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x