Provozovatelé koupališť ve Zlínském kraji si stěžují na deštivou sezonu

ZLÍN - Provozovatelé venkovních koupališť ve Zlínském kraji si stěžují na velmi slabou sezonu, kterou negativně ovlivňuje deštivé počasí. Zřejmě půjde o jeden z nejhorších roků v souvislosti s návštěvností, řekl pro agenturu Mediafax ředitel společnosti Steza Lubomír Matoušek.

Společnost Steza provozuje ve Zlíně koupaliště Zelené i nově otevřené koupaliště Panorama na sídlišti Jižní Svahy. „Letošní koupací sezona se dosud vyvíjí velmi problematicky, a to kvůli počasí. Ve srovnání s loňským rokem hodně prší a měli jsme i dost chladných dnů. Ve dnech, kdy máme otevřeno, je počet koupajících přibližně stejný jako v minulém roce, těchto dnů ale bylo méně než loni za stejné období,“ přiznal Matoušek. Dodal, že Panorama měla zatím otevřeno pouze 32 dnů, provoz přitom zahájila v červnu.

Jaké budou případné ztráty způsobené deštivým počasím, ale podle Matouška zatím vyčíslit nelze. Přesná čísla budou známa až po konci sezony.

Nové koupaliště Panorama navštívilo za tři červencové týdny celkem 6371 lidí. Jde o výrazný nárůst ve srovnání s červnem, kdy byl areál otevřen. V tomto měsíci přivítal 3365 koupajících. Panorama má přitom srovnatelnou návštěvnost s už zavedeným koupalištěm Zelené. To navštívilo v červnu 1619 lidí, během úvodních 22 dnů v červenci jich bylo 6998.

Náklady na provoz každého z koupališť ve Zlíně přijde na přibližně jeden až 1,5 milionu korun za sezonu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x