Hokejisté PSG Zlín vyjeli v kompletní sestavě poprvé na led

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - (Zprávu jsme doplnili o přehled přípravných zápasů hokejistů PSG Zlín.) Hokejisté extraligového klubu PSG Zlín v pondělí zahájili přípravu na ledě v kompletní sestavě. Do úterý budou trénovat na zimním stadionu v Uherském Hradišti, kde se k týmu kouče Rostislava Vlacha připojil testovaný zkušený bek Radim Tesařík.

Zlínští hokejisté se sice sešli po dovolené už před týdnem, ale poté ještě trénovali pět dní na suchu a teprve v pondělí vyjeli na led jako vůbec poslední ze všech 14 extraligových účastníků. Tým pod vedením trenérské dvojice Rostislav Vlach – Josef Turek zamířil na úvodní trénink na bruslích do nedalekého Uherského Hradiště, protože v domácí PSG Aréně bude připravena plocha až od středy.

„Necelých sedm týdnů na ledě úplně stačí. Vloni byla příprava delší a mužstvo působilo na začátku extraligy jako vyčichlé, což se odrazilo na neúspěšném vstupu do sezony,“ uvedl Vlach, který loni působil jako asistent Zdeňka Venery.

Na ledě nechyběly ani čtyři letní zlínské posily. Jde o brankáře Luboše Horčičku, který by měl krýt záda jedničce Jakubu Sedláčkovi, a trojnásobného mistra světa Petra Čajánka s dalšími navrátilci Ondřejem Veselým a Antonínem Honejskem. S mužstvem poprvé trénoval i obránce Tesařík, který dostane šanci vybojovat si v 37 letech místo v kádru. Čtyřnásobný extraligový šampion a odchovanec Vsetína ve Zlíně úspěšně působil a podílel se na zisku historického titulu v sezoně 2003/04. Kromě Tesaříka bude Zlín od středy testovat ještě jednadvacetiletého urostlého zadáka Oldricha Kotvana ze slovenské Skalice.

Před startem extraligy odehraje celek PSG celkem deset přípravných utkání, v nichž dostanou příležitost i nadějní mladíci. „K zúžení kádru dojde na konci srpna, kdy trenéři rozhodnou o případném angažování Tesaříka a Kotvana. Momentálně ale na posílení obrany nespěcháme, protože se nám zázračně uzdravil Matějíček, s nímž jsme do začátku extraligy nepočítali,“ přiznal jednatel klubu Patrik Kamas.

V letošním roce se neuskuteční letní pohárová soutěž Tipsport Hockey Cup, a tak hlavním programem přípravy zlínských hokejistů budou zápasy s českými a slovenskými extraligovými protivníky. Tým PSG se v přípravě na ledové ploše zimního stadionu Luďka Čajky ve Zlíně představí fanouškům celkem čtyřikrát, když změří síly s Karlovými Vary, slovenskými celky ze Skalice a Nitry a deset dní před startem nového ročníku extraligy přijede úřadující vicemistr z Vítkovic.

Nový extraligový ročník začne v pátek 16. září. PSG Zlín přivítá v úvodním kole pražskou Slavii.

Přípravné zápasy hokejistů PSG Zlín:
11. srpna – 16.00: HC Košice – PSG Zlín (turnaj RONA CUP v Trenčíně)
12. srpna – 16.00: HK Nitra – PSG Zlín (turnaj RONA CUP v Trenčíně)
13. srpna – 19.00: Dukla Trenčín – PSG Zlín (turnaj RONA CUP v Trenčíně)
17. srpna – 18.00: PSG Zlín – HC Energie Karlovy Vary
23. srpna – 18.00: PSG Zlín – HK 36 Skalica
25. srpna – 13.00: PSG Zlín – HK Nitra
30. srpna: HC Oceláři Třinec – PSG Zlín
1. září: HK 36 Skalica – PSG Zlín
6. září – 18.00: PSG Zlín – HC Vítkovice Steel
8. září: HC Vítkovice Steel – PSG Zlín

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x