Technoparty v lese poblíž Lhoty u Malenovic skončila, policisté odhalili dva trestné činy

ZLÍN - Čtyřdenní technoparty v lese za Lhotou u Malenovic na Zlínsku v pondělí skončila, policisté v souvislosti s konáním akce odhalili dva trestné činy. Agentuře Mediafax to v pondělí odpoledne sdělil policejní mluvčí Josef Havela.

Policisté po celou dobu akci monitorovali, až na dva trestné činy v oblasti dopravy se ale nic vážného nestalo. „Trestné činy se týkaly jízdy jednoho z účastníků pod vlivem alkoholu, kdy nadýchal nad jedno promile. Ve druhém případě se řidič dopustil maření výkonu úředního rozhodnutí,“ upřesnil Havela.

Kromě dvou trestných činů zaznamenali policisté ještě asi osm různých drobných přestupků, například jízdu pod vlivem alkoholu či drog, chybějící cestovní doklady u cizinců a podobně. V jednom případě ohlásili lesníci porušení lesního zákona.

Akce se původně mělo zúčastnit několik set lidí, zřejmě vlivem špatného počasí jich ale nakonec dorazilo méně. Nejvíce příznivců techno muziky přijelo v sobotu, technoparty si tehdy nenechalo ujít asi 300 lidí. Převážnou část účastníků tvořili cizinci z Rakouska, Švýcarska a dalších zemí.