Útočník Čajánek úvodní trénink zlínských hokejistů na ledě protrpěl

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Hokejisté PSG Zlín v pondělí jako vůbec poslední ze všech 14 extraligových účastníků nazuli brusle a začali s přípravou na ledě. Nejzkušenější útočník Petr Čajánek na stadionu v Uherském Hradišti přiznal, že úvodní trénink protrpěl.

„Trvalo to sice jen hodinu, ale celou dobu jsem se díval, kdy už bude konec. Pro každého je těžké si po létě zvykat na brusle a chvilku to ještě bude trvat. Ale příští týden to už bude v pohodě,“ doufal Čajánek. „Jinak výstroj mám asi deset let starou. Jen typy hokejek firmy mění, takže bude třeba najít, co mi bude sedět,“ dodal pětatřicetiletý forvard, který je nejvýraznější posilou Zlína pro novou sezonu.

Trojnásobný mistr světa se vrátil do mateřského klubu po letech strávených v NHL a v Rusku. Ve staronovém působišti bude nastupovat v roli druhého centra, čeká jej spolupráce s nadějným Antonínem Honejskem a dalším navrátilcem Ondřejem Veselým. „Minulý týden nám to trenér Vlach oznámil při pohovorech. Vůbec jsem do toho nezasahoval. Ale mám radost. S Ondrou Veselým se znám spoustu let, Tonda Honejsek je výborný kluk a věřím, že po zranění bude dobře nachystaný na začátek sezony,“ poznamenal Čajánek.

Současné složení útočných formací však nepovažuje za definitivní. „Není to hotová věc, sestava se bude měnit podle potřeb mužstva a optimální složení se většinou hledá celou sezonu,“ mínil zlínský útočník, který zamířil do Zlína z Petrohradu.

Současný trenér ruského celku Miloš Říha se nechal slyšet, že by rád získal Čajánka do jednoho z nejlepších evropských týmů alespoň pro druhou část sezony. Samotný hráč, jenž podepsal ve Zlíně dvouletý kontrakt, se ale nyní svým případným návratem do Petrohradu nezabývá. „Nevím, co pan Říha plánuje. Těžko říkat nějaké plány do budoucna, všechno se mění rychle. Momentálně mám však smlouvu ve Zlíně a teď se soustředím, abychom hráli co nejlépe a na konci sezony jsme měli úspěch,“ pravil Čajánek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x