Zkušený obránce Tesařík věří, že na zkoušce ve Zlíně uspěje

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Obránce Radim Tesařík usiluje v sedmatřiceti letech o místo v kádru extraligových hokejistů PSG Zlín, kde se seniorským hokejem začínal. Odchovanec Vsetína má nyní měsíc na to, aby přesvědčil trenérskou dvojici Rostislav Vlach, Josef Turek o svých kvalitách a řekl si o smlouvu.

Tesařík před rokem skončil ve Slovanu Bratislava, poté zamířil do druholigového Vsetína a sezonu zakončil o soutěž výš v Olomouci. „Poslední dva roky jsem měl problémy s kolenem, ale závěrečný půlrok jsem se v Olomouci cítil parádně, tak bych to chtěl ještě zkusit,“ řekl Tesařík po pondělním tréninku v Uherském Hradišti.

Zkušený zadák s reprezentačními zkušenostmi velmi stojí o pravděpodobně poslední extraligové angažmá, takže obětoval dovolenou a až do nástupu na led se poctivě připravoval. „Zaplatil jsem si kondičního trenéra a a makal jsem doma ve Vsetíně. Z mé strany jsem udělal všechno, teď bude záležet na zdraví,“ poznamenal obránce, který v roce 2004 pomohl Zlínu k premiérovému titulu. O rok dříve se radoval ze stejného úspěchu v ruské Jaroslavli, předtím třikrát triumfoval v domácí soutěži se Vsetínem.

Nyní si užívá možnost bojovat o místo v kádru PSG Zlín, který vedou jeho bývalí vsetínští spoluhráči Vlach s Turkem. „Oba byli jako hokejisté perfektní. Rosťa byl dlouho ve Vsetíně kapitánem. Moc toho nenamluví, ale když něco řekl, mělo to smysl. Jsem rád, že mi dali šanci, budu se snažit chytit ji za pačesy,“ uvedl Tesařík.

Bývalý zadák Třince, Vítkovic i Znojma doufá, že si vybojuje smlouvu a jinou variantou se momentálně nezabývá. „Když se do zlínského mužstva nedostanu, bude mě to mrzet, protože jsem tři měsíce pro to dělal maximum. Ovšem pokud by to nevyšlo, končit ještě nebudu. Ale abych pravdu řekl, teď se soustředím jen na Zlín,“ dodal Tesařík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x