Vsetínské Technické služby pořídily nový velkoobjemový vůz na odpad

VSETÍN - Vozový park Technických služeb ve Vsetíně se rozrostl o nový velkoobjemový svozový vůz na komunální odpad. Agentuře Mediafax to v úterý sdělila mluvčí vsetínské radnice Marie Šidlová.

Technické služby koupily vůz společně se 320 novými nádobami na recyklovatelný odpad díky dotaci, kterou se jim podařilo získat z Operačního programu Životní prostředí. Celkové náklady na nákup dosáhly šesti milionů korun, dotace přitom činila 5,4 milionu.

Nové vozidlo MAN má dvě ze tří náprav řiditelné, což zaručuje jeho velmi dobré manévrovací možnosti v úzkých městských ulicích. „Firma MAN splnila jako jediná náročné zadávací podmínky veřejné soutěže,“ uvedl ředitel technických služeb Jan Horsák s tím, že podvozek je opatřen nástavbou s lisem, jež pojme až 20 krychlových metrů odpadu. Je tak největším svozovým vozem v autoparku firmy. Dosavadní čtyři vozidla jsou totiž osazena pouze třináctikubíkovými nástavbami.

Vůz bude svážet odpadky nejen ze Vsetína, ale i okolních obcí. Podle ředitele Horsáka je navíc cílem společnosti rozšíření působnosti na větší teritorium. V současné době zajišťují technické služby kompletní svoz odpadů z devíti obcí, dalším 19 poskytuje jen některé služby týkající se odpadového hospodářství. Rozšířením teritoria by se efektivněji využilo Logistické centrum odpadů na Bobrkách, které má nyní ještě část své kapacity nevyužité.

Díky dotaci mají technické služby k dispozici také 320 nových nádob na separovaný odpad, tedy papír, plasty a také bioodpad. Každá má obsah 1100 litrů. „Se svozem bioodpadu chceme zkušebně začít po dostavění nové kompostárny za čistírnou odpadních vod na Poschlé,“ doplnil místostarosta Vsetína Stanislav Pavelec (TOP 09) s tím, že kontejnery budou postupně rozmístěny do všech městských lokalit.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x