Ve Zlíně se vážně zranila cyklistka, upadla do bezvědomí a skončila na ARO

ZLÍN - Velmi vážná zranění utrpěla v úterý v podvečer šestašedesátiletá cyklistka, která spadla z kola na silnici v místní části Zlína Štípě. Jak agenturu Mediafax informovala ve středu Hana Polešáková z krajské záchranky, ženu se podařilo oživit a převézt do zlínské nemocnice na ARO.

Život se podařilo cyklistce zachránit i díky pohotové reakci městských policistů, kteří zahájili resuscitaci. „Jeli kolem v rámci pravidelné kontroly a viděli několik aut, shluk lidí a před prvním vozem na zemi cyklistku. Ihned začali ženu v bezvědomí ošetřovat. Díky telefonickým instrukcím od záchranářů zahájili resuscitaci. V té pak pokračovali záchranáři, které přivolal jeden ze svědků,“ konstatovala mluvčí strážníků Šárka Škubalová.

Záchranářům se podařilo ženu oživit. „Utrpěla vážná poranění a s podezřením na poranění páteře jsme ji odvezli na oddělení ARO do zlínské krajské nemocnice,“ doplnila Polešáková.

Cyklistka u sebe neměla žádné osobní doklady. Jízdní kolo včetně věcí, které měla u sebe, odvezli strážníci do úschovy na služebnu ve Štípě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x