Rožnovští strážníci začnou dohlížet na pořádek i v Hutisku – Solanci

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Strážníci z Rožnova pod Radhoštěm budou od září působit kromě Rožnova, Zubří a Dolní Bečvy také v Hutisku - Solanci. Jak agentuře Mediafax sdělil ve středu mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross, městští radní smlouvu o dozoru v obci už schválili.

O uzavření veřejnoprávní smlouvy požádala rožnovské radní Rada obce Hutisko-Solanec. „Rožnovští strážníci by u nás měli zajišťovat veřejný pořádek zejména během různých sportovních, kulturních a dalších akcí pořádaných obcí. Dále půjde o běžnou preventivní hlídkovou činnost,“ upřesnil starosta Hutiska-Solance Vladimír Petružela (Sdružení nezávislých kandidátů).

Zajištění dozoru rožnovských strážníků nebude vyžadovat jejich soustavné působení v obci. „Jednat se bude o jednorázové kontrolní hlídkové činnosti, které budou organizovány předem a vždy pouze podle počtu strážníků. Výkon kontrolní hlídkové činnosti nebude nikdy proveden, jestliže to nebude umožňovat počet strážníků anebo zajištění hlídkové činnosti v Rožnově pod Radhoštěm. V průběhu kalendářního roku se tak může jednat jen o několik dvou až tříhodinových kontrolních hlídkových činností,“ dodal ředitel rožnovských strážníků Daniel Vašut.

Stejné veřejnoprávní smlouvy má již Rožnov uzavřeny s městem Zubří a obcí Dolní Bečva. Veškeré náklady na činnost dle smluv hradí ze svého rozpočtu jednotlivé obce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x