Nakladatelství Kniha Zlín se chystá vydat přebásněného Poeova Havrana i román Pentagram

ZLÍN - Další román Pentagram norského spisovatele Jo Nesb?a, Deníky výtvarníka Keitha Harringa, román o Praze z pera Angličana Stephena Weekse Daniela či přebásnění Poeova Havrana od amerického zpěváka a kytaristy Lou Reeda se ještě letos chystá vydat Kniha Zlín. Agentuře Mediafax to řekl Pavel Turner.

Nakladatelství Kniha Zlín připravila pro své čtenáře více než 30 nových titulů.

Po úspěchu románu Nemesis norského spisovatele Jo Nesb?a , kterého se prodalo přes 10 tisíc kusů, vychází na přelomu září a října další kniha se svérázným detektivem Harry Holem nazvaná Pentagram. V listopadu si budou moci čtenáři vychutnat i další román tohoto spisovatele Lovec hlav, ve kterém přivádí na scénu nového hrdinu Rogera Browna. „Ten je, dle svého názoru, ten nejlepší a zároveň nejhůře placený lovec hlav v Norsku. Náročná manželka a drahá vila ho nutí přivydělávat si krádežemi obrazů. Napínavý příběh byl i zfilmován, 21. srpna má premiéru v Norsku a právě v listopadu ho budou moci vidět i diváci v České Republice. Práva zakoupila filmová distribuce Aerofilms,“ upřesnil Turner.

Ve druhé polovině roku se ale čtenáři mohou těšit i na další novinky. Například americký rockový zpěvák a kytarista Lou Reed se rozhodl přebásnit dílo Havran od Edgara Allana Poea. Na pulty se dostane také dílo Deníky Keitha Harringa. Sebrané spisy deníků tohoto výtvarníka dávají nahlédnout nejen do jeho myšlení, ale mapují i vývoj newyorské výtvarné scény v 80. letech 20. století. Kniha Daniela od Stephena Weekse pro změnu vypráví poutavý milostný příběh, který se odehrává v nacisty okupované Praze před koncem války.

Vydání se dočká i ilustrovaná antologie patnácti krátkých povídek Příběhy z konce předměstí od Shauna Tana. Autor je australský spisovatel, ilustrátor a režisér a mimo jiné obdržel například letos Oscara za krátký animovaný film. Jeho soubor humorných, děsivých i dojemných povídek je určen čtenářům od 12 let.

„Lidé se mohou těšit také na povídkovou knihu nizozemského autora žijícího na skotské vysočině Michela Fabera nazvanou Někdy prostě prší či na knihu Jak je nezkur…t od Olivera Jamese, která nabídne jiný pohled na výchovu dětí v současném světě,“ doplnil Turner.