Otrokovický Vital park bude sloužit i veřejnosti

OTROKOVICE - Veřejný sportovně společenský areál Otrokovice Baťov má za sebou další etapu výstavby a v jeho blízkosti ještě vyroste Vital park, který bude sloužit široké veřejnosti. Agentuře Mediafax to sdělila mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

V současné době je dokončena hrubá stavba objektu, čímž se změnila celá tvář areálu. Špičkové zázemí s nadčasovým vybavením má sloužit nejen obyvatelům Otrokovic a přilehlých obcí, ale také organizovaným sportovním klubům z celého okolí regionu střední Moravy. „Nově budovaný Víceúčelový sportovní areál bude skýtat možnosti také pro fotbalová mužstva z celé republiky na soustředění, přátelská i mistrovská utkání,“ podotkla Krupková.

Kromě organizovaných sportovců bude ale sloužit sportovní areál zejména široké veřejnosti. V prostoru určeném pro odpočinek vznikne na návrh projektového týmu širší zázemí pro setkávání a zábavu lidí všech generací. Studie Vital parku počítá s nabídkou několika stanovišť pro aktivní i pasivní relaxaci. Jako zázemí všem aktivitám bude sloužit občerstvovací prostor s posezením pod pergolou vybavený několika stoly, lavičkami, ale také pískovištěm pro děti. Pro nejmenší pak bude k dispozici kreslící tabule. V blízkosti se bude nacházet plocha pro pétanque o rozměru osm x 15 metrů. „Velmi oblíbeným by se mohl stát ruský kuželník, či stůl na stolní tenis. Pro snadné a zábavné cvičení veřejnosti budou k dispozici venkovní posilovací stroje, které si získávají oblibu po celém světě. Mládež zase zaujme bezpečná stěna s horolezeckými chyty. Pro trénink mysli poslouží šachový stůl s otočnými křesly. To vše bude moci využívat veřejnost zdarma,“ upřesnila Krupková.

V rámci pokračování stavby se bude projektový tým dále zabývat například kamerovým a ozvučným systémem, údržbovou mechanizací a zejména stanovením provozního modelu budoucího sportoviště. Do budoucna bude mít Víceúčelový sportovní areál také samostatné webové stránky, které budou informovat například o chystaných akcích. V plánu je zavedení rezervačního systému pro využívání wellness zařízení i venkovního hřiště s umělým povrchem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x