Policisté objevili během prázdnin už několik desítek podnapilých dětí

ZLÍN - Od začátku prádnin už policisté odhalili ve Zlínském kraji 50 dětí pod vlivem alkoholu. Agentuře Mediafax to v úterý sdělila policejní mluvčí Jana Bartíková.

Například jen v průběhu prvního srpnového víkendu policisté v Otrokovicích našli osm opilých dětí. Nejvíce promile nadýchala šestnáctiletá dívka, a to 1,83 promile. „V tomto případě se nám nepodařilo zjistit, kdo dívce alkohol prodal nebo zprostředkoval. V dalších sedmi případech jsme však viníky našli. Pokuty dostalo sedm lidí, kteří byli zletilí a mladším kamarádům alkohol koupili na svůj občanský průkaz,“ podotkla Bartíková.

Policisté se během kontrol zaměřují na restaurace a diskotéky, ale také na festivaly nebo podobné společenské a kulturní akce. „V poslední době se stále častěji setkáváme s tím, že dětem kupují alkohol jejich starší kamarádi, nebo si jej berou od nic netušících rodičů. Provozovatelé si dávají velký pozor, protože jim za opakované prohřešky tohoto typu hrozí pokuta až půl milionu korun nebo dokonce zákaz činnosti až na dva roky,“ dodala policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x