Havarijní silnice mezi Rackovou a Mladcovou u Zlína se dočká velké opravy

ZLÍN - Téměř čtyřkilometrový úsek mezi Rackovou a Mladcovou u Zlína, který je v havarijním stavu, bude opraven. Agenturu Mediafax o tom v úterý informoval náměstek hejtmana Jaroslav Drozd (ČSSD).

Rekonstrukce se dotkne úseku v délce 3753 metrů a s opravami začnou silničáři ještě letos v srpnu. Práce budou rozděleny do dvou etapa a vše by mělo být hotové do května příštího roku. Náklady dosáhnou výše 30,843 milionu korun.

„Silnice je v havarijním stavu. Vykazuje plošné deformace vozovky, hloubkovou korozi a mozaikové a síťové trhliny. Jde přitom o hlavní dopravní spojnici se Zlínem pro Rackovou a další okolní obce,“ poznamenal Drozd, zodpovědný za oblast dopravy.

Stavba bude rozdělena na dva úseky. V prvním o délce 489 metrů (za Mladcovou) bude během rekonstrukce obnoveno odvodnění včetně doplnění nezpevněné krajnice a doplnění dopravního značení. Ve druhém úseku dlouhém 3264 metrů (zbývající část až po obec Racková) bude provedena lokální sanace konstrukce vozovky, kompletní obnova krytu vozovky a stejně jako v případě prvního úseku obnova odvodnění a doplnění dopravního značení.

Po dobu realizace stavby bude úsek silnice uzavřen pro veškerou silniční dopravu, a to včetně vozidel integrovaného záchranného systému a vozidel autobusové linkové dopravy. Objízdná trasa ve směru Zlín – Racková povede po silnicích II/490 a III/49016 pro trase Zlín – Fryšták – Horní Lapač – Martinice – Žeranovice – Racková a zpět pro opačný směr. Úplná uzavírka silnice pro veškerou silniční dopravu je nutná z důvodu omezeného prostoru stavby, šířka silnice a její směrové vedení totiž neumožňuje realizaci stavby po polovinách.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x