Valašskomeziříčská radnice investuje do oprav škol přes pět milionů korun

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Na opravu tří základních a jedné mateřské školy vyčlení během letošního roku valašskomeziříčská radnice více než 5,3 milionu korun. Agentuře Mediafax to řekla Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Tři dny před koncem školního roku byly zahájeny dvě investiční akce. Finančně nejnáročnější opravy jsou v Mateřské škole Seifertova. „Během dvou měsíců provedeme rekonstrukci elektroinstalace, v rámci které instalujeme také nové osvětlení. Zároveň vyměníme okna a dveře, čímž docílíme zlepšení tepelné pohody ve třídách. Předpokládáme i úsporu nákladů na topení,“ uvedla vedoucí odboru školství, kultury a sportu Hana Skácalová. Investice převyšují částku 2,63 milionu korun.

Ve stejném termínu jako v mateřince započaly práce v základní škole sídlící v místní části Poličná. „Z důvodů povodní, které školu v posledních letech ohrožují, bude ze sklepních prostor do prvního podlaží přemístěna plynová kotelna. V rámci investice navíc necháme vyměnit všechny kotle za účinnější, to vše v nákladu 768 tisíc korun,“ doplnila vedoucí odboru.

Před několika dny začaly dvouměsíční opravy sociálního zařízení v Základní škole Křižná. Shodné práce odstartují v průběhu příštího týdne také v mimoškolním pavilonu Základní školy Šafaříkova. Práce by v obou školách měly být ukončeny nejpozději 30. září. „V případě první jmenované školy počítáme s finanční částkou přesahující 1,33 milionu korun. U Základní školy Šafaříkova byly náklady vyčísleny na 580 tisíc korun,“ dodala Skácalová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x