Před zlínskou úrazovkou zmizely mohutné pařezy, uvolnilo se tak místo pro parkování aut

ZLÍN - Zlínská radnice nechala zlikvidovat mohutné pařezy, které stály před chirurgií Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. Jak agentuře Mediafax řekl ve středu mluvčí města Zdeněk Dvořák, odstranění pařezů zlepšilo podmínky pro parkování návštěvníků nemocnice.

Odbor realizace investičních akcí magistrátu nechal mohutné pařezy stromů odfrézovat. Plocha po vyfrézovaných pařezech je navíc nově vydlážděna betonovými zatravňovacími tvárnicemi. „Tvárnice pocházejí z nedalekých parkovacích míst pro osoby se zdravotním postižením. Tam nebyly žádoucí, zvláště vozíčkáři se totiž na nich po vystoupení z vozidel jen velmi obtížně rozjížděli. Místo nich jsme nechali položit zámkovou dlažbu, která je vhodnější,“ konstatoval Leopold Bednařík, vedoucí Odboru realizace investičních akcí magistrátu.

Město provedlo celkovou opravu parkovacích míst před budovou chirurgických oborů krajské nemocnice za 136 tisíc korun včetně DPH. I přes vylepšení míst před úrazovkou ale zůstává parkování u největšího zdravotnického zařízení v regionu, jehož zřizovatelem je Zlínský kraj, velmi problematické. „Víme o tom a postupně jej budeme chtít dále upravovat,“ dodala 1. náměstkyně primátora Eva Štauderová (M.O.R.), která má ve svých kompetencích oblast dopravy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x