Zlínský kraj podpoří kulturní akce v hodnotě téměř 700 tisíc korun

ZLÍN - Zlínský kraj podpoří částkou přes 500 tisíc korun 45 kulturních akcí, konaných ve druhé polovině roku, navíc dá kraj dalších 100 tisíc korun na jiných devět akcí pořádaných městy či obcemi v kraji. Agentuře Mediafax to ve čtvrtek sdělila Helena Mráčková z tiskového oddělení kraje.

„Celkem tak nyní bude z Fondu kultury Zlínského kraje uvolněno necelých 700 tisíc korun. Kulturní akce jsou z krajského rozpočtu dotovány částkami od pěti do 40 tisíc korun. Nejvyšší částka ve výši 40 tisíc korun je určena Muzejnímu spolku v Uherském Hradišti na restaurování Bible české,“ informoval náměstek hejtmana Jindřich Ondruš (KDU-ČSL).

Mezi další podpořené akce patří například Festival pod věží pořádaný Salesiánským klubem mládeže ve Zlíně, Festival duchovní hudby pořádaný Stojanovým gymnáziem ve Velehradě, akce Arsfilm a Artediem organizovaná Domem kultury v Kroměříži, Jablečná slavnost v Hostětíně, kterou připravuje Občanské sdružení Tradice Bílých Karpat nebo kulturní odpoledne pro rodiny s názvem Děti dětem, jež organizuje Azylový dům pro ženy a matky s dětmi.