Hasiči ze Zlínského kraje zasahovali u několika požárů na polích

ZLÍN - Ke třem požárům na polích museli ve čtvrtek vyjíždět hasiči ze Zlínského kraje. Agentuře Mediafax to v pátek sdělil mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Nejprve hořely balíky slámy ve Fryštáku, požár tu svou nedbalostí způsobil jeden senior. Ten chtěl spálit suchou trávu shrabanou na jeho pozemku. Nechtěl ji ale pálit na své zahradě, a tak ji přenesl na pole, kdy bylo po žních. Kvůli větru se však oheň rozšířil na několik blízkých balíků slámy a na strniště.

„Požár se postupně rozšířil na délku asi 300 metrů. Během hašení ale profesionálním hasičům zapadla na poli cisterna, i přes technické komplikace se nám ale podařilo oheň velmi rychle lokalizovat. Celková likvidace trvala asi hodinu. Požár napáchal škodu za asi 1500 korun,“ podotkl Mitáček.

U požáru na poli během čtvrtka zasahovali také dobrovolní hasiči z Uherského Ostrohu, a to v rámci mezikrajské pomoci ve Veselí nad Moravou. V nočních hodinách pak hořelo také pole u obce Uhřice na Kroměřížsku. „Po dvou hodinách prací se podařilo hašením a zaoráním hořící slámu na poli zvládnout. Hořelo na více místech a do likvidačních prací se zapojila také technika zemědělců,“ dodal Mitáček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x