Zlínský bazén i koupaliště čeká změna v placení vstupného

ZLÍN - Velkou změnu ve způsobu placení chystá zlínská radnice na bazénu i koupališti Panorama a Zelené, návštěvníci budou nově platit pomocí čipových hodinek jen skutečnou dobu pobytu, a to po minutách. Agentuře Mediafax to uvedl náměstek primátora Ondřej Běták (TOP 09/STAN).

Nový systém navíc umožní lidem navštěvovat během dne různá koupaliště, aniž by v každém z nich museli platit vstupné.

„Dosud je praxe taková, že když si koupající zaplatí celodenní vstupné v jednom areálu, tato vstupenka jim neplatí v dalších městských zařízeních. Systém s hodinkami tohle umožní,“ prohlásil Běták.

Koupající si budou moci hodinky, které se budou nabíjet za finanční obnos, koupit do svého vlastnictví. Druhou možností bude, že si hodinky vždy zapůjčí při vstupu do lázní nebo koupaliště. Při odchodu jim software spočítá útratu, a pokud nevyčerpají pobyt, který si zaplatili, zbytek peněz jim vrátí. „Pro příští koupací sezonu bude už tento systém funkční,“ doplnil Lubomír Matoušek, ředitel společnosti Steza, která koupací zařízení ve městě provozuje.

Nový systém vstupů je pouze jednou ze změn v oblasti koupání ve Zlíně. V těchto dnech totiž začala rekonstrukce šaten u padesátimetrového bazénu v Městských lázních Zlín. Za plného provozu se mění dlažba, obklady a stropní podhledy, práce budou hotové do konce září. V plánu je také pořízení nových skříněk, která nahradí ty současné. „Půjde opět o systém s hodinkami, kterými se budou tyto skříňky otevírat a zavírat. Moderní akvaparky či bazény, třeba v nedalekých Luhačovicích, už tento systém využívají,“ konstatoval náměstek primátora.

Vnitřní úprava bazénu i pořízení nového systému placení bude stát dohromady asi pět milionů korun. Radnice prostředky uhradí z úspor. „Jde o peníze, které jsme díky mnoha opatřením ušetřili z provozních rozpočtů koupališť na letošní a příští rok. Město tedy svá zařízení modernizuje, ale nemusí vynaložit prostředky určené na investice,“ vysvětlil Běták.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x