Doplněno: Gambrinus liga, 3. kolo: 1.FC Slovácko – AC Sparta Praha 0:2

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - (článek jsme aktualizovali v celém rozsahu o další podrobnosti.)

Fotbalisté Sparty Praha zvítězili v nedělním utkání 3. kola Gambrinus ligy na hřišti Slovácka 2:0, připsali si třetí ligové vítězství v řadě a dostali se do čela tabulky.

Vedoucí gól Sparty zařídil pět minut před přestávkou efektním lobem záložník Vacek, v nastavení ještě skóroval Peter Grajciar.Úřadující vicemistr z Letné přijel do Uherského Hradiště ještě bez své poslední velké posily, obránce Jiřího Jarošíka, který se Spartě upsal v sobotu na další dvě sezony. Obrana hostů měla v první půli dostatek práce, Slovácko hrálo před zaplněným hledištěm aktivně a snažilo se kombinovat ve středu pole, přičemž se několikrát dostalo k ohrožení branky Pražanů.

Sparta se poměrně dlouho rozehrávala, nefungoval jí především přechod do útočné fáze a v obraně několikrát chybovala. Slovácko mohlo v 28. minutě jít do vedení, hlavička Valenty po rohovém kopu sice směřovala do šibenice, ale na poslední chvíli ji zneškodnil brankář Sparty Blažek. Letenský celek čekal na svou šanci a hned první vážnou příležitost proměnil ve vedoucí gól. V 40. minutě se po kombinační akci dostal až před brankáře Filipka Sionko, jehož střelu sice gólman Slovácka zneškodnil, ale odražený míč se dostal k volnému Vackovi a ten z úhlu domácího brankáře přehodil.

Po změně stran si hosté bezpečně hlídali jednobrankový náskok, přestože se hrálo bojovné utkání a oba týmy šly i do druhé půle s velkým nasazením, mnoho šancí už nebylo k vidění. Sparta tentokrát více hrozila z rychlých protiútoků, další příležitost vstřelit gól měla v 72. minutě, ale tvrdý pokus střídajícího Podaného si domácí brankář Filipko pohlídal. Slovácko se ani v závěrečných minutách nedostalo do trvalého tlaku, s většinou nakopávaných míčů na Doška si sparťanská obrana bezpečně poradila. Naopak v nastavení ještě po rychlém brejku skóroval slovenský záložník Peter Grajciar, který si tak připsal premiérovou trefu v rudém dresu.Sparta se po třetí výhře v řadě dostala do čela ligové tabulky, naopak Slovácko ještě v nové sezoně nebodovalo, stejně jako týmy Českých Budějovic a Ostravy.

Gambrinus liga, 3. kolo:

1.FC Slovácko – AC Sparta Praha 0:2 (0:1)

Branky: 40. Vacek, 90. Grajciar. Rozhodčí: Adam – Kovařík, Štěrba. ŽK: Trousil, Hlúpik – Matějovský, Pamič, L. Došek. Diváci: 7638.

Sestavy:1.FC Slovácko: Filipko – Kuncl (48. Jeleček), Košút, Trousil, Kubáň (83. Kerbr) – Fujerik, Kordula, Valenta (61. Poliaček), Hlúpik – Ondřejka, L. Došek. Trenér: Miroslav Soukup.AC Sparta Praha: Blažek – Vidlička, Zápotočný, Řepka, Pamič – Sionko (90. Mareš), Hušek, Vacek (62. Grajciar), Matějovský, Juhar (69. Podaný) – Kweuke. Trenér: Jozef Chovanec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x