Doplněno: Řidič osobního vozidla, který způsobil nehodu na Kroměřížsku, zemřel v nemocnici

ZÁSTŘIZLY - (Zprávu jsme rozšířili o audio s vyjádřením kroměřížské policejní mluvčí Simony Kyšnerové)

Dvaadvacetiletý řidič osobního automobilu, který způsobil dopravní nehodu u obce Zástřizly na Kroměřížsku, zemřel v olomoucké nemocnici. Agentura Mediafax se o úmrtí dozvěděla od mluvčího Fakultní nemocnice Olomouc Egona Havrlanta.

„Pacienta jsme přijali s mnohačetnými poraněními, která byla neslučitelná se životem. Přebírali jsme jej na urgentní příjem za neustálé resuscitace, ale lékař už mohl jen konstatovat smrt,“ dodal Havrlant.

Dopravní nehoda slovenského osobního automobilu, českého kamionu a německého autobusu se stala okolo poledne. „Řidič osobního auta předjížděl autobus ve chvíli, kdy se v protisměru objevil nákladní vůz. Při srážce se těžce zranili řidiči a spolujezdec z osobního auta, dále řidič kamionu a autobusu. Těžké zranění utrpěla také žena cestující v autobusu, její stav je však stabilizovaný,“ uvedla kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová s tím, že řidič nákladního vozu ve snaze zabránit srážce dostal smyk a narazil čelně do autobusu.

Nehoda si vyžádala celkem 23 zranění, z toho jedno smrtelné, čtyři vážné a další zranění byla lehká. Na místě zasahovaly zdravotnické posádky z Jihomoravského a Zlínského kraje.

Mezinárodní silnice I/50 zůstává po nehodě uzavřena v obou směrech, policie dopravu odklání na objízdné trasy přes okolní obce. Od Brna a Vyškova na Uherské Hradiště směruje řidiče na Koryčany, v opačném směru od Uherského Hradiště přes Střílky.

Podle mluvčího Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáčka zůstane komunikace uzavřena nejméně do 18. hodin. „Čekáme na ukončení vyšetřování nehody policií, teprve poté přistoupíme k úklidu,“ řekl Mitáček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x