Mezinárodní silnice na Kroměřížsku, kterou zablokovala nehoda, je opět průjezdná

ZÁSTŘIZLY - Mezinárodní silnice I/50, která byla kvůli dopravní nehodě u obce Zástřizly na Kroměřížsku od pondělního poledne zablokovaná, už se dá projet. Záchranné složky skončily na místě s prací úderem 18. hodiny, informoval agenturu Mediafax mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Podle něj se ale dají očekávat komplikace v dopravě, protože je na místě Správa a údržba silnic. „Její pracovníci uklízí povrch vozovky a chystají se vytáhnout kontejner, který vezl nákladní vůz. Je tedy docela možné, že doprava bude chvílemi omezená nebo znovu zastavená kvůli těmto pracím,“ uvedl Mitáček.

Podle něj už na místě nejsou ani policisté, ani hasiči.

Dopravní nehoda se stala v pondělí krátce před polednem. Střetl se při ní německý autobus, slovenský osobní vůz a české nákladní vozidlo. „Řidič auta předjížděl autobus ve chvíli, kdy jel v protisměru náklaďák,“ přiblížila příčinu nehody kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Nehoda si vyžádala 23 zranění, z toho jedno bylo smrtelné a čtyři těžká. V olomoucké nemocnici zemřel krátce po převozu dvaadvacetiletý řidič osobního vozidla.

Spolujezdkyně z osobního vozidla, řidič autobusu a jedna cestující autobusu skončili v brněnské nemocnici. „Dva lidi jsme přijali se závažnými zraněními, ale jejich stav je stabilizovaný. Třetího člověka jsme po ošetření propustili domů,“ uvedla pro Mediafax mluvčí Fakultní nemocnice Brno Anna Mrázová. Podle informací agentury Mediafax by měla být propuštěnou žena z autobusu.

Řidiče nákladního vozu přepravili zdravotníci do uherskohradišťské nemocnice.

Od 12. do 18. hodiny odkláněla policie dopravu na objízdné trasy přes Koryčany a Střílky.

--> --> --> --> -->