Muž z Kroměřížska čelí obvinění za strčení do muže, který si při pádu způsobil smrtelné zranění

ZDOUNKY - Krajské státní zastupitelství ve Zlíně zahájilo trestní stíhání muže (31) ze Zdounek na Kroměřížsku, jenž loni v prosinci strčil do opilce (34), který upadl na hlavu a na následky zranění za tři dny zemřel. Muži hrozí desetileté vězení, řekl v úterý Mediafaxu státní zástupce Roman Kafka.

Oba muži se po slovní potyčce postrkovali v restauraci ve Zdounkách loni 25. prosince. „Muž poškozeného velmi prudce odstrčil od sebe, ačkoliv věděl, že je tento muž pod silným vlivem alkoholu a není schopen koordinovat pád,“ uvedl Kafka.

Poškozený upadl hlavou přímo na dlážděnou podlahu restaurace a upadl do bezvědomí. „Poté byl z restaurace vytažen ven, kde se probral, a z místa odešel,“ dodal státní zástupce.

Napadeného muže viděli ve vesnici ještě následující dva dny, ale 28. prosince jej našli mrtvého.

„Muž měl rozsáhlou zlomeninu lebeční kosti v celkové délce 24 centimetrů. V následku toho u něj nastalo krvácení do mozku a otok mozku. Podle znaleckého posudku ze soudního lékařství mohl poškozený utrpět takové zranění pádem v restauraci. Znalci také uvedli, že poškozený měl zranění delší dobu před smrtí a to v rámci desítek hodin. Se zraněním tedy mohl ještě den až den a půl přežívat včetně chození po obci,“ sdělil Kafka.

KSZ zahájilo trestní stíhání na základě svědeckých výpovědí z restaurace a také kvůli znaleckému posudku.

Muži za ublížení na zdraví hrozí až desetileté vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x