V rožnovské galerii Crears vystavuje Boris Jirků

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Výstavu děl malíře Borise Jirků grafik jeho dcery Adély Marie Jirků zahájila v úterý galerie Crears v Rožnově pod Radhoštěm. Na open air prezentaci Jirků předvedl také svá zcela čerstvá velkoformátová plátna, která příští týden vystaví v Bratislavě, jak informoval agenturu Mediafax.

„Přivezl jsem asi padesátku děl, přičemž většina je z poslední doby, jen pár kousků jsem maloval ještě v devadesátých letech,“ uvedl Jirků.

Šest velkých pláten, která by se do prostor komorní galerie nevešla, vystavil na stojanech v přilehlé zahradě, takže je měli možnost vidět jen návštěvníci vernisáže. Už v úterý by měla být na společné výstavě několika českých umělců v Bratislavě.

„Ale na Moravu je ještě přivezu. V listopadu bude mít výstavu v Sanatoriích Klimkovice. Prostor tamní rozlehlé kolonády bude těm velkým plátnům slušet,“ řekl Jirků.

Výstava v Rožnově byla první, kdy se prezentoval se svou dcerou Adélou. Ta je čerstvou absolventkou Akademie výtvarného umění a věnuje se grafice.

Výstava otce a dcery Jirků potrvá v galerii Crears dva měsíce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x