V Uherském Hradišti chybí jesle pro děti, město plánuje zavedení miniškolky

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Město Uherské Hradiště chce projektem Mosty podpořit rozvoj zařízení pro péči o malé děti, pro které ve městě schází jesle. Rozpočet tříletého projektu činí okolo šesti milionů korun, řekl ve středu agentuře Mediafax místostarosta Uherského Hradiště Zdeněk Procházka (KDU-ČSL).

Město chce zavést tzv. miniškolku, do které by mohli dát rodiče děti ve věku od 1,5 roku. „Reagujeme tak na potřebu zajištění péče o děti pro rodiče na dvouleté mateřské dovolené nebo pro ty, kteří pracují na částečný úvazek během mateřské,“ vysvětlil Procházka.

Podle něj funguje takové zařízení pouze na jednom místě v Uherskm Hradišti. V rodinném centru Akropolis je však kapacita do 10 dětí, což je naprosto nedostačující. „Spolu s partnery Akropolis a Eduha chceme projekt realizovat od března příštího roku,“ sdělil Procházka s tím, že projekt by měl trvat tři roky. „Pak se ukáže, jestli o něj bude zájem a zda bude možné pokračovat návazným projektem v souvislosti se zájmem státu podporovat prorodinou politiku,“ sdělil místostarosta.

Miniškolka by měla sídlit v prostorách Akropolisu.

Město hodlá předložit žádost o finanční podporu z Operačního programu Lidské zdroje a nezaměstnanost.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x