Žena v kukle a pláštěnce přepadla s plynovou pistolí bar ve Vsetíně, skončila v policejní cele

VSETÍN - Maskovaná žena v kukle a pláštěnce přepadla v noci na pátek bar ve Vsetíně. Díky statečnosti servírky a duchapřítomnosti majitelů baru skončila jednatřicetiletá pachatelka v rukách policie, sdělila agentuře Mediafax vsetínská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Žena v pláštěnce, s kuklou na hlavě a plynovou pistolí v ruce přišla do baru ve dvě hodiny ráno. „Servírku s její kamarádkou, které právě bar po zavírací době zamykaly, zatlačila pod pohrůžkou plynové pistole zpět do podniku. Tam požadovala peníze,“ uvedla Javorková.

Devatenáctiletá servírka z Hornolidečska tvrdila, že nezná kód trezoru, kde jsou peníze uložené. Lupičce namluvila, že kód ví jen majitelka, načež pachatelka servírku donutila majitelce zavolat a kód zjistit. „Majitelce baru se zdál celý telefonát divný, protože věděla, že servírka kód zná. Její manžel tedy zavolal na policii,“ řekla mluvčí.

Žena zrovna vycházela s několika desítkami tisíc korun z baru, když přijela policie. „Pachatelka před nimi zabouchla dveře, ale jeden z policistů je vyrazil a hlídka ženu zadržela,“ poznamenala Javorková.

Za loupež ženě hrozí až desetileté vězení. „Co ženu k činu vedlo, je předmětem vyšetřování. Za dlouhou dobu však nepamatujeme, že by se loupežného přepadení na Vsetínsku dopustila žena,“ dodala Javorková s tím, že kriminalisté zvažují podání návrhu na vzetí ženy do vazby.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x