Doplněno: Gambrinus liga, 5. kolo: 1. FC Slovácko – FK Dukla Praha 1:0

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - (Zprávu jsme rozšířili o podrobnosti k utkání od druhého odstavce.)

Fotbalisté Slovácka zvítězili v sobotním utkání 5. kola Gambrinus ligy na domácím trávníku nad Duklou Praha 1:0. Týmu z Uherského Hradiště zajistil premiérovou výhru v sezoně střídající útočník Milan Kerbr, který se trefil v 67. minutě, Pražané nebodovali potřetí v řadě.

Slovácko do soboty stále čekající na plný bodový zisk začalo velmi aktivně, jenže stejně jako v předchozích domácích duelech doplácelo na střeleckou nemohoucnost. Hned v úvodu měl stoprocentní šanci Hlúpik, jenže mladý záložník Slovácka v koncovce selhal. Jeho zkušenější spoluhráč Došek mířil hlavou přesněji, ovšem Duklu zachránil pohotovým zákrokem gólman Rada.

Domácí dál pokračovali v tlaku, jenže k úspěchu jim nestačilo ani 14 střel během první půle. Pražané hrozili pouze z ojedinělých protiútoků a až čtyři minuty před přestávkou trefili díky aktivnímu Pospíšilovi prostor mezi třemi tyčemi, jenže brankář Filipko bez potíží zasáhl.

Po změně stran už fotbalisté Slovácka svého soka tak výrazně nepřehrávali, přesto se dočkali vytoužené branky. Kouči Soukupovi vyšlo skvěle nasazení Kerbra, který už po šesti minutách pobytu na hřišti zakončil rychlou akci, když po centru Valenty a přiťuknutí Doška pohotově otevřel skóre.

Syn vicemistra Evropy z roku 1996 se mohl vzápětí prosadit i podruhé, ale v koncovce nebyl příliš důrazný. Domácí to nakonec nemuselo mrzet, protože Dukla nebyla příliš nebezpečná, takže bez potíží si pohlídali těsný náskok a vybojovali první vítězství v sezoně.

Fotbalová Gambrinus liga, 5. kolo:

1. FC Slovácko – FK Dukla Praha 1:0 (0:0)

Branka: 67. Kerbr. Rozhodčí: Jech – Jiřík, Pilný. ŽK: Trousil – Hanousek, F. Rada, Švejdík. Diváci: 4576.

Sestavy:1. FC Slovácko: Filipko – Reinberk, Trousil, Košút, Kubáň – Hlúpik (85. M. Poliaček), Kordula, V. Valenta, Pavelka (89. R. Mezlík) – L. Došek, Ondřejka (61. Kerbr). Trenér: Miroslav Soukup.

FK Dukla Praha: Rada – T. Pospíšil, Mikula, Švejdík, Vrzal – Malý (75. Přeučil), Gedeon, Hanousek (84. Pázler) – T. Berger, Markovič, Podrazký (70. Jirouš). Trenér: Luboš Kozel.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x