Zaslouženě jsme vyhráli, mínil trenér Slovácka Soukup

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Slovácka až na pátý pokus vybojovali v sobotním ligovém duelu premiérové vítězství v sezoně. Trenér Miroslav Soukup po domácí výhře 1:0 nad pražkou Duklou pociťoval úlevu, když jeho celek konečně dokázal zúročit převahu v plný bodový zisk.

Slovácko odehrálo doma velmi dobře zápas s Příbramí, na bod mohlo dosáhnout i se Spartou, přesto kvůli mizerné koncovce až do soboty čekalo na první výhru. Soukupův celek pokořil až nováčka Gambrinus ligy, i když Soukup postrádal několik zraněných hráčů a na střídání měl připraveny pouze čtyři fotbalisty.

„Nebyli jsme v lehké situaci, protože jsme všichni cítili tlak, že to konečně musíme zlomit a zvítězit. Ke klidu nám nepomohlo ani to, že nás čekal silný soupeř, který už ukázal svou kvalitu,“ uvedl Soukup. „Ale zápas jsme zvládli. Dokázali jsme si vytvořit víc šancí a jednu proměnit. Díky tomu jsme zaslouženě vyhráli,“ oddechl si kouč Slovácka.

Sám měl podíl na klíčovém okamžiku, když jen šest minut před jedinou trefou v utkání poslal na trávník útočníka Milana Kerbra. A právě syn stříbrného medailisty z mistrovství Evropy v roce 1996 se stal hrdinou duelu.

„Po vlastenci v Mladé Boleslavi se pomalu stává naším nejlepším střelcem. Ale vážně. Věřím, že se Milan střelecky chytí, každopádně si řekl o více šancí,“ pravil Soukup a slova chvály měl pro celý tým. „Musím kluky pochválit. Zápas odbojovali, někteří si sáhli na dno sil,“ dodal.

Hostující trenér Luboš Kozel nebyl spokojený s hrou svého celku v prvním poločase. Po změně stran se mu už výkon zamlouval mnohem více. „Hlavně v prvním poločase byli domácí aktivnější, ale když jsme přežili tlak, tak si troufnu říct, že po vápno jsme byli fotbalovější. Ale v pokutovém území, kde se rozhoduje, jsme dneska kvalitu neměli. Z výsledku jsem zklamaný,“ přiznal Kozel.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x