Policisté dopadli zloděje ze Slovenska, který na Slovácku kradl naftu do kufru

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Policisté dopadli naftového zloděje, který od poloviny července objížděl čerpací stanice na Uherskohradišťsku, načerpal naftu do kanystrů a ujížděl bez placení. Agentuře Mediafax to v pondělí oznámil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Ze zloděje se vyklubal osmadvacetiletý muž ze Slovenska, ve čtyřech případech ukradl stejným způsobem na 550 litrů nafty za téměř 20 tisíc korun. Dopadli ho slovenští policisté poté, co muže honili rakouští strážci zákona na cestě z Vídně do Bratislavy. V Rakousku se zloděj dopouštěl obdobných krádeží jako na Slovácku. Teď mu hrozí až dvouleté vězení.

Zloděj kradl na benzinkách na Uherskohradišťsku do chvíle, kdy ho v Uherském Brodě obsluha poznala a chtěla muže zastavit. Zloděj pak na chvíli s krádežemi skončil a objevil se znovu až v polovině srpna na jedné z čerpacích stanic v Napajedlech na Zlínsku. I tam ho ale obsluha poznala a muž ujel bez nafty. Toho dne objevili policisté registrační značky z jeho auta odhozené nedaleko Starého Hrozenkova a vyhlásili po muži celostátní pátrání.

--> --> --> --> -->