Uherskohradišťské kino Hvězda nabídne návštěvníkům výstavu o své historii

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Historii uherskohradišťského kina Hvězda od roku 1965 představí od 1. září výstava přímo v interiéru kulturního stánku. Půjde o retrospektivu především prostřednictvím fotografií, sdělil agentuře Mediafax ředitel Městských kin Uherské Hradiště Josef Korvas.

„Výstava přinese bohatý pohled do historie kina Hvězda, mapuje rekonstrukci v období 2010-2011 stejně jako akce z poslední doby především skrze fotografie,“ dodal Korvas.

Zajímavý detailní pohled do interiéru jediného uherskohradišťského kina se naskytne zájemcům také v rámci zářijových Slováckých slavností vína a otevřených památek. „V sobotu 10. a v neděli 11. září bude Hvězda otevřena od 10 do 15 hodin, divák se dostane i do běžně nedostupných míst jako jsou promítací kabina či kopule kina,“ upozornil ředitel.

Více o historii výstavby Hvězdy v letech 1965 – 1967 lze najít také na stránkách www.mkuh.cz nebo v publikaci 40 let kina Hvězda a historie filmu a promítání v Uherském Hradišti, která je k zakoupení v pokladně kina.