Zloděj ujel v Uherském Brodě na kole přímo z prodejny

UHERSKÝ BROD - Přímo z prodejny kol v Uherském Brodě ujel na novém kole bez placení zloděj, který se tvářil jako zákazník. Policie už muže ale dopadla, agentuře Mediafax to ve středu oznámil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Událost se stala v úterý. Muž si před polednem vybíral kolo a jedno si zamluvil. Pak se do prodejny za dvě hodiny vrátil a požádal prodavače, že si chce kolo vyzkoušet a kousek se na něm projet. „Údajný zákazník podle prodavače působil věrohodně, a tak mu kolo půjčil. Muž se rozjel ve směru na Havřice, už se ale neotočil a zmizel,“ konstatoval Mergental.

Policisté se vydali zloděje hledat, ale marně. Až večer poznal zloděje jeden z policistů díky kamerovému záznamu v jedné z uherskobrodských ulic. Na místě jej zadržel a odvezl na policejní oddělení. Tam se muž policistům přiznal.

„Prý ho ale nechtěl ukrást, tvrdil, že měl peníze v kapse a při projížďce kolo jen zapomněl zaplatit. Na otázku, kde je kolo teď, policistům do očí tvrdil, že ho už nemá, protože mu ho někdo ukradl. Jeho báchorky mu nepomohly odvrátit sdělení podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za který mu ze zákona hrozí až dva roky vězení,“ podotkl Mergental.

Zadržený muž zůstává v policejní cele až do rozhodnutí soudu o tom, jestli bude stíhán vazebně, protože má na svědomí i jiné kriminální činy.