Zlínský hasič získal na světovém mistrovství v New Yorku stříbrnou medaili

ZLÍN - Stříbrnou medali na světových hrách hasičů v New Yorku získal zlínský hasič Josef Vlk. Agenturu Mediafax o tom ve středu informoval mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

V New Yorku se koná prestižní světová akce World police and fire games 2011 a Josef Vlk zde získal stříbrnou medaili v kategorii nad 40 let. „Josef Vlk se specializuje na nejtěžší hasičské soutěže v disciplínách TFA a každoročně vozí medaile z prestižních světových klání. Jeho sbírka úspěchů je mimořádná. Ve své kategorii nad 40 let se pravidelně umísťuje na stupních vítězů a dlouhodobě nepolevuje ve své osobní přípravě,“ podotkl Mitáček.

Samotné hry velmi narušil hurikán Irene, který zasáhl New York a omezil značný počet plánovaných disciplin. Nakonec byla soutěž v TFA vyhlášena a odstartována. „Hurikán jsme přežili a po několikadenním zpožděni TFA odstartovalo. Podařilo se mi v jediné disciplíně, která mi zůstala, urvat druhé místo před skvělým Brazilcem a mam konečně stříbro z této prestižní hasičské disciplíny,“ napsal po soutěži e-mailem svým kolegům do Zlína úspěšný hasič.

Účast zlínského borce na newyorské soutěži podpořil také Zlínský kraj a zlínská radnice.