Doplněno: Žena ze Zlína objevila v pokoji nájemníka vojenský arzenál

ZLÍN - (Zprávu jsme aktualizovali v celém znění)

Ostrý granát, náboje a zbraně měla ve středu v pokoji svého nájemníka objevit dvaašedesátiletá žena ze Zlína. Agentuře Mediafax to uvedla mluvčí Městské policie Zlín Šárka Škubalová.

Žena po nálezu přivolala strážníky. „Hlídka zjistila, že v pokoji osmapadesátiletého nájemníka byly kromě náboje a sáčku s ostrými náboji i pepřový sprej, dva bajonety a sekáček na maso,“ poznamenala Škubalová.

Majitelka rodinného domu se k nálezu dostala díky tomu, že nájemník nedodržoval dohodu o ubytování a neplatil. Proto jej chtěla přestěhovat do jiné místnosti a objevila zbraně a výbušniny.

Vzhledem k podezření z trestného činu nedovolené ozbrojování si případ převzali republikoví policisté a na místo dorazili i pyrotechnici. Ti ale nakonec zjistili, že muž neměl v šuplíku uschovaný granát, ale jen jeho obal bez zapalovače a trhaviny. I tak ho ale odvezli k odborné likvidaci. Ostré tak byly pouze náboje do kulometu. „Podle všeho se bude jednat jen o přestupek. Případem se nadále zabýváme,“ dodala policejní mluvčí Jana Bartíková.