V napajedelských školách se bude vyučovat moderněji

NAPAJEDLA - Na dvou základních školách v Napajedlech se bude vyučovat moderněji. Agenturu Mediafax o tom informoval místostarosta Napajedel Zbyněk Ohnoutek (Moravané).

V rámci projektu nazvaného Moderní výuka na základních školách v Napajedlech získala první i druhá základní škola jednu novou, moderně vybavenou učebnu pro jazykovou výuku. „Náplní projektu byly drobné stavební úpravy učeben a jejich vybavení nejnovějšími technologickými zařízeními a programy pro výuku cizích jazyků, s jejichž pomocí bude vzdělávání probíhat interaktivní a moderní formou,“ upřesnil Ohnoutek.

Kapacita každé z učeben je 12 žáků. Mimo žákovská pracoviště je v učebnách zřízeno jedno učitelské pracoviště s multimediální katedrou. Učebna je doplněna interaktivní tabulí, projekčním zařízením – videodataprojektorem, magnetickou keramickou tabulí a audio sestavou.

Celkové náklady na projekt dosáhly částky přes 3,383 milionu korun. Z toho finanční spoluúčast města Napajedla byla ve výši 507 589 korun, zbývající finanční částku získalo město z dotace Regionálního operačního programu Střední Morava.