Hokejisté Záhorovský s Kotvanem ve Zlíně končí, Tesařík zatím zůstává

ZLÍN - Extraligový klub PSG Zlín ukončil o víkendu testování útočníka Martina Záhorovského a obránce Oldřicha Kotvana, ani jednomu hráči smlouvu nenabídl. Informují o tom oficiální webové stránky Moravanů.

Dlouholetý forvard týmu Záhorovský odnesl loňský neúspěšný vstup „Beranů“ do sezony a po čtyřech kolech byl vyřazen z kádru tehdejšího kouče Zdeňka Venery. Zamířil do prvoligové Olomouce, poté hrál ve slovenském Zvolenu a ročník zakončil v prvoligovém Hradci Králové.Od června se začal připravovat se Zlínem, na tříměsíční výkonnostní zkoušce ovšem neoslnil. „Musím říci, že parametry případného angažmá byly postaveny velmi vysoko. Nebyla splněna základní podmínka. A to, že se dostane mezi devět nejlepších útočníků. To se mu bohužel nepodařilo, proto klub nevyužije v nadcházející sezoně jeho služeb,“ uvedl jednatel klubu Petr Kamas.

Modrožluté barvy nebude oblékat ani jednadvacetiletý odchovanec Skalice Oldřich Kotvan, který ve Zlíně působil měsíc. Trenér Rostislav Vlach s ním byl spokojený, nakonec se ale bude muset obejít bez něj. „Mile nás překvapil, nicméně jeho šance se zmenšily dostatkem našich mladých obránců. Vedení klubu se rozhodlo, že mu v současné situaci smlouvu nenabídne,“ konstatoval Kamas.

Na zkoušce naopak stále zůstává zkušený zadák Radim Tesařík. Sedmatřicetiletý veterán má ještě dva přípravné duely k tomu, aby získal extraligový kontrakt. V úterý 6. září hraje Zlín se Žilinou a generálkou na extraligu bude čtvrteční zápas ve Vítkovicích.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x