Vsetínské náměstí čekají další změny

VSETÍN - Ve Vsetíně bude v nejbližších dnech zahájena druhá etapa rekonstrukce náměstí Svobody. Agentuře Mediafax to v pondělí řekla mluvčí vsetínské radnice Marie Šidlová.

Stavební práce se dotknou také provozu v ulici Žerotínově a Tyršově. S dokončením prací se počítá na přelomu listopadu a prosince.

Druhá etapa rekonstrukce náměstí se bude týkat zejména úprav částí komunikací Tyršova od průchodu na ulici Sušilovu směrem ke křižovatce u Masarykova gymnázia a také části komunikace od této křižovatky k budově městského úřadu. „Po zúžení chodníku před prodejnami v Žerotínově ulici zde vznikne dalších 22 parkovacích míst,“ uvedla k projektu starostka Iveta Táborská (ODS). Žerotínova ulice včetně parkoviště u hotelu Vsacan pak bude stejně jako část Tyršovy ulice a chodník kolem gymnázia předlážděna.

Součástí projektu je také odvodnění komunikací a instalace nového veřejného osvětlení včetně osvětlení přechodů pro chodce. Radnice již vybrala dodavatele stavby, který by měl práce zahájit v polovině září. „S pracemi jsme hodlali začít už o prázdninách, abychom co nejméně omezovali studenty, kteří po Žerotínově ulici chodí do školy. Bohužel kvůli průtahům v administraci projektu je můžeme zahájit až nyní,“ doplnila Táborská.

Celkové náklady na druhou etapu rekonstrukce dosáhnou 9,2 milionu korun, přičemž 85 procent z nich pokryje evropská dotace z projektu Integrovaný plán rozvoje města. Vzhledem k tomu, že na rekonstrukci náměstí byla použita dotace, bude zde po dobu pěti let od dokončení parkování na všech parkovištích zdarma.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x