Česká fotbalová reprezentace do 21 let hraje druhý kvalifikační duel, soupeřem bude Arménie

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbaloví reprezentanti do 21 let nastoupí v úterý k druhému kvalifikačnímu utkání o postup na ME 2013 v Izraeli. Jejich soupeřem bude Arménie, která ve dvou předchozích duelech bodovala naplno, zápas v Uherském Hradišti začne v 17 hodin a přímým přenosem jej vysílá ČT4.

Český kouč Jakub Dovalil tvoří nový tým po skončení červnového evropského šampionátu v Dánsku, odkud jeho svěřenci přivezli bronz. Lvíčata svůj úvodní kvalifikační duel zvládla, když v srpnu rozstřílela neškodnou Andorru 8:0, třemi zásahy se tehdy blýskl sparťan Václav Kadlec.

Dovalil se sešel s týmem minulý týden v úterý, i když někteří jeho svěřenci dorazili o dva dny později kvůli plnění klubových povinností v Ondrášovka Cupu. Český trenér nyní nominoval i dva členy ze stříbrné reprezentace do 19 let – stopera Tomáše Kalase a brankáře Tomáše Koubka, z dalších nováčků jsou v týmu záložník Filip Hlůpik ze Slovácka a ostravský bek Michal Frydrych.

Jednadvacítka se už v minulém týdnu přesunula do Uherského Hradiště, kde v pátečním modelovém utkání remizovala s domácím prvoligovým Slováckem 2:2. Branky vstřelili Vladimír Darida a Jan Chramosta, který má střeleckou formu. O dva dny dříve hattrickem zajistil Mladé Boleslavi postup do čtvrtého kola domácího poháru.

Mladí Češi jsou proti Arménii favoritem. „Soupeř není atraktivní, ale je kvalitní,“ upozornil Dovalil. „Na začátku června Arménie porazila doma Černou Horu. Má rychlostně dobře vybavené hráče, takže nás nečeká nic jednoduchého. Doufám však, že navážeme na výhru s Andorrou,“ dodal kouč.

Duel „Lvíčat“ s Arménií bude v Uherském Hradišti od 17 hodin řídit řecký arbitr Anastasios Sidiropulos. Aktuální tabulka kvalifikační skupiny 3:1. Arménie 2 2 0 0 5:1 6 2. ČESKO 1 1 0 0 8:0 3 3. Černá Hora 2 1 0 1 6:4 3 4. Wales 1 1 0 0 1:0 3 5. Andorra 4 0 0 4 0:15 0

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x