Ze Vsetína zmizí další tři telefonní budky

VSETÍN - Další tři telefonní budky zmizí v dohledné době z ulic Vsetína. Agentuře Mediafax to v pondělí uvedla mluvčí vsetínské radnice Marie Šidlová, s tím, že za posledních několik let už přestalo ve městě existovat přes 20 telefonních budek.

O zrušení tří veřejných telefonních automatů informovala město společnost Telefónica Czech Republic, která přístroje provozuje. Důvodem je výrazný pokles zájmu obyvatel o spojení z telefonní budky. Dvě veřejné telefonní automaty zmizí ještě v průběhu září ze sídliště v ulici Bratří Hlaviců a jedna budka u obchodu v Semetíně.

Za poslední čtyři roky společnost ve Vsetíně zrušila 17 aparátů, s dalšími třemi tak bude město chudší o celkem 21 telefonních budek. V polovině roku 2007 jich společnost provozovala ve městě 62, nyní zůstane ve Vsetíně v provozu 42 přístrojů.

„V celé republice rušíme v průměru osm až 10 procent telefonních automatů ročně a Vsetín se od průměru prakticky neliší. Jedná se o průběžný proces, který souvisí s poklesem provozu na telefonních automatech. Věřím, že tyto nezbytné kroky přijmou občané s pochopením,“ dodal produktový manažer Stanislav Hála. Poznamenal, že postupné zrušení hrozí v budoucnu možná všem automatům.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x