Nově objevená hvězda získala jméno po sdružení, jehož prezidentem je obyvatel Rožnova pod Radhoštěm

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Nová hvězda, kterou zaregistroval Mezinárodní hvězdný registr ve Švýcarsku, dostala jméno po sdružení přátel campingu a caravaningu zemí Visegrádské čtyřky, jehož prezidentem je Zdeněk Vaňura z Rožnova pod Radhoštěm. Agentuře Mediafax to ve čtvrtek řekl mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Hvězda se jmenuje Dahlie Rallye, stejně jako sdružení. „Vaňara dostal novou hvězdu při příležitosti 15. výročí založení Dahlie Rallye,“ upřesnil Gross.

Hvězda se nachází v souhvězdí Panny a o registraci jména se postarali maďarští členové sdružení přátel campingu a caravaningu zemí Visegrádské čtyřky.

„Certifikát o registraci jsem dostal v závěru našeho letošního setkání, které se konalo v Maďarsku. Naši hostitelé pojmenovali novou hvězdu jako poděkování za 15 let fungování Dahlie Rallye, která se poprvé konala v Rožnově pod Radhoštěm. Náš Camping club byl iniciátorem a zakladatelem Dahlie Rallye a jsme moc rádi, že se podařilo založit tradici s takto dlouhou historií,“ podotkl Vaňura.

Zakladatel Dahlie Rallye Zdeněk Vaňura obdržel již v loňském roce nejvyšší vyznamenání Klubu českých turistů, Medaili architekta Vratislava Pasovského, a to za mimořádné zásluhy o rozvoj turistiky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x