Zlín zrušil čtvrteční přípravný duel proti Vítkovicícm

ZLÍN - Hokejisté Zlína nenastoupí ve čtvrtek k přípravnému utkání na ledě Vítkovic kvůli leteckému neštěstí, při kterém ve středu zahynuli hokejisté ruské Jaroslavli, mezi nimiž byl i odchovanec klubu Karel Rachůnek. Agentuře Mediafax to řekl Patrik Kamas, jednatel PSG Zlín.

Vedení zlínského klubu po tragické havárii už ve středu zrušilo páteční Den otevřených dveří na stadionu Luďka Čajky a ve čtvrtek dopoledne po poradě s trenéry a zkušenými hráči odvolalo plánovanou generálku na extraligu. „Původně sice byla varianta, že bychom ve Vítkovicích nastoupili, uctili památku minutou ticha a nastoupili s černými páskami, ale když jsme se ve čtvrtek sešli, verdikt byl jednoznačný a do Vítkovic nepojedeme,“ uvedl Kamas.

Podle něj Zlín pravděpodobně do začátku extraligy už k jinému utkání nenastoupí. Nejvyšší soutěž startuje v pátek 16. září. „Příští týden už nikdo nebude chtít hrát z důvodů obav ze zranění a šance, že bychom s Vítkovicemi našli společný termín, je velmi malinká. Nechali jsme ještě na trenérech, aby si zkusili říct, jestli se nějaký čas pro odehrání utkání objeví,“ poznamenal jednatel klubu.

O zrušení čtvrtečního tréninku ve Zlíně neuvažovali. „Tahle varianta nepadla. Čím jiným zapomínat než hokejem a prací. Samozřejmě byl dnešní trénink uzpůsobený současné situaci,“ pravil Kamas.

Ve Zlíně nyní přemýšlejí, jak uctí památku svého slavného odchovance, který se stal vloni mistrem světa. „Ještě dnes předáme rodině Karla Rachůnka kondolenční knihu, další věci pak přijdou v pravý čas. Nechci úplně spekulovat, ale vyřazení čísla 23 ze sady zlínských dresů je velmi pravděpodobné. Jednou z možností je vyvěšení jeho dresu pod strop k dalším legendám zlínského hokeje,“ doplnil Kamas.

Při středeční havárii nedaleko letiště Tunošna u Jaroslavli zahynuli kromě Rachůnka ještě dva čeští hokejisté Jan Marek a Josef Vašíček. Na palubě zemřelo celkem 43 lidí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x