Otrokovická radnice vyvěsila černou vlajku

OTROKOVICE - Otrokovická radnice vyjádřila ve čtvrtek soustrast nad středeční tragédií v Jaroslavli, na budově městského úřadu visí černá vlajka. Agentuře Mediafax to sdělila mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Mezi oběťmi havárie byl i zlínský rodák a hokejový odchovanec, obránce Karel Rachůnek, na nějž vzpomíná celý region. „Přišli jsme o vynikající sportovce, reprezentanty, ale také muže, kteří byli dobrými otci, syny i kamarády. S pocitem hlubokého zármutku a upřímné účasti vyslovujeme i za obyvatele našeho města soustrast pozůstalým,“ řekl otrokovický místostarosta Milan Plesar (Nový Impuls).

Tragédie otřásla i otrokovickým starostou. „Je to velká rána pro český i světový sport, ale především pro rodiny a příbuzné, kterým vyjadřujeme upřímnou soustrast. Přišli jsme o tři vynikající hokejisty, skvělé muže, kteří se významně podíleli na největších úspěších našeho hokeje. Mladí sportovci ztratili také své vzory. V naší mysli zůstanou zapsáni napořád,“ konstatoval otrokovický starosta Jaroslav Budek (ČSSD).

Otrokovická radnice jako výraz uctění památky obětí havárie a sounáležitosti s pozůstalými vyvěsila na budovu úřadu černou vlajku.

Při havárii ruského leteckého speciálu zahynul téměř celý hokejový tým Lokomotiv Jaroslavl. Na palubě byli i tři čeští hokejisté, reprezentanti Jan Marek, Karel Rachůnek a Josef Vašíček.

--> --> --> --> -->