Zlínští zastupitelé vyzvali Martina Janečku k odstoupení ze zastupitelstva

ZLÍN - Zlínští zastupitelé vyzvali ve čtvrtek bývalého náměstka primátorky a současného opozičního zastupitele Martina Janečku (ČSSD) k odstoupení ze zastupitelstva. Jak agentuře Mediafax řekl mluvčí města Zdeněk Dvořák, důvodem je kauza okolo Janečkova právníka, který je stíhán pro úplatkářství.

Právník Radek Dvořák měl koncem června nabídnout úplatek 750 tisíc korun, a to insolvenčnímu správci brněnské společnosti. Zlínská společnost Square Transaction, kterou vede právě Janečka, měla brněnské firmě uhradit v konkurzním řízení 30 milionů korun. Právník Janečkovy firmy měl po insolvenčním správci žádat mimosoudní vyrovnání, kdy by se třicetimilionový dluh snížil na šestimilionový. Jako odměnu za tuto službu měl dát právník zlínské společnosti správci částku 750 tisíc korun.

Janečka sice celou dobu tvrdí, že o úplatku vůbec nevěděl a že ani insolvenčního správce brněnské firmy nezná, insolvenční správce je ale přesvědčen, že Janečka za celou kauzou rozhodně stál.

Úplatkářská kauza vedla zlínské zastupitele za TOP 09/Starostové a nezávislí, hnutí M.O.R a Zlínské hnutí nezávislých k tomu, aby Martina Janečku vyzvali k odstoupení z městského zastupitelstva.

„Kauza, ve které figuruje Janečkovo jméno, poškozuje dobré jméno a vážnost Zastupitelstva města Zlína. Do vyřešení této úplatkářské aféry by proto Martin Janečka měl opustit zastupitelstvo a k tomu ho nyní vyzýváme. Pokud Martin Janečka nevyvodí ze své účasti v úplatkářské aféře osobní zodpovědnost a neodstoupí ze Zastupitelstva města Zlína, vyzýváme jeho kolegy z České strany sociálně demokratické, aby se od něj do vyřešení této aféry veřejně distancovali a odmítli se tak podílet na poškozování dobrého jména a vážnosti zastupitelstva,“ uvedli ve své výzvě zastupitelé z koaličních stran.

--> --> --> --> -->