Lupič přepadl s pistolí v ruce vsetínský bar, obsluha ho odzbrojila

VSETÍN - Bar ve Vsetíně přepadl ve středu šestadvacetiletý muž, číšník ho ale odzbrojil. Agentuře Mediafax to ve čtvrtek oznámila policejní mluvčí Lenka Javorková.

Lupič si v baru nejprve objednal pivo a tvrdý alkohol a hrál na automatech. Pak na číšníka a jeho kamarádku zakřičel, že chce peníze nebo chlast a dvojici při tom ohrožoval pistolí.

„Zbraň nejprve přiložil barmanovi a potom jeho kamarádce k hlavě a požadoval peníze nebo alkohol, přičemž číšníka a mladou ženu vulgárně urážel a vyhrožoval jim zabitím. Číšník neváhal a opilého muže zezadu zpacifikoval. Vytrhl mu pistoli z ruky a povalil ho na zem. Mladá žena přivolala policii, která dorazila na místo do několika minut a lupiče spoutala a odvezla do policejní cely,“ řekla Javorková.

Pistole vypadala jako skutečná zbraň. Až později se ukázalo, že šlo jen o atrapu bubínkového revolveru. Policisté už útočníkovi sdělili obvinění z trestného činu loupež s trestní sazbou do 10 let. V době spáchání loupeže měl agresor ze Vsetína v dechu 2,8 promile alkoholu.

--> --> --> --> -->