Hráče Zlína smrt kamarádů velmi zasáhla

ZLÍN - Obrovský šok zažili hokejisté PSG Zlín, když se ve středu dozvěděli o letecké havárii ruského týmu Lokomotiv Jaroslav, do kterého patřil jejich kamarád a bývalý spoluhráč Karel Rachůnek. Ten stejně jako dalších 42 pasažérů nehodu nepřežil.

Zdrcení jsou zejména zkušení hráči, kteří se zlínským odchovancem Rachůnkem hrávali a měli k němu velmi blízký vztah. Kapitán Petr Čajánek nastupoval s dvaatřicetiletým bekem naposledy v sezoně 2008/2009, kdy oblékali dres moskevského Dynama. V troskách letadla zahynul také jeho bývalý slovenský parťák Pavol Demitra, kterého velmi dobře znal z působení v NHL v týmu St. Louis Blues.

„Včera se mi honilo hlavou tolik věcí, protože v letadle bylo tolik mých kamarádů a kluků, s nimiž jsem strávil tolik času. Jediné o čem můžu přemýšlet, jsou manželky, děti a rodiče těch kluků,“ těžko nacházel slova zdrcený Čajánek po čtvrtečním tréninku.

Ve stejný den měli zlínští hokejisté odehrát přípravný duel ve Vítkovicích, ale oba kluby se dohodly na náhradním termínu a utkají se v pondělí v Ostravě. „V takových momentech není hokej vůbec důležitý. Odešli výborní kluci, kteří se pořád jenom smáli. Je to hrozně těžké hlavně pro jejich rodiny,“ uvedl Čajánek.

Na dopolední trénink se nemohl příliš soustředit ani další zlínský útočník Ondřej Veselý. Toho pojí s Rachůnkem vzpomínky na společné účinkování v in-line hokejovém celku Devils Zlín. „Nesu to hodně těžce, mísí se mi to v hlavě. Chvilku tomu nemůžu uvěřit, ale pak se to do hlavy vrátí zpátky, je to pro nás velká rána a nejde to vymazat. Proto ani nejde moc trénovat,“ přiznal Veselý, který se o tragické události dozvěděl z internetu.Při středeční havárii nedaleko letiště Tunošna u Jaroslavli zahynuli kromě Rachůnka ještě dva čeští hokejisté Jan Marek a Josef Vašíček. Na palubě zemřelo celkem 43 lidí. „Znal jsem všechny tři české kluky a Demitru. Když se to objevilo, tak jsem si pořád myslel, že to nemohou být oni. Bohužel se to pak potvrdilo. Musel jsem si doma dát pár skleniček. Na chvíli na to zapomenete, ale pak se probudíte a je to ještě horší,“ líčil zkušený forvard.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x