České extraligové kluby hromadně ruší přípravné zápasy

ZLÍN - Obrovské letecké neštěstí hokejistů Lokomotivu Jaroslavl zasáhlo i kluby z Tipsport extraligy, které ruší svá přípravná utkání. Na počest památky zesnulých se nebude hrát na čtyřech stadionech.

Ve čtvrtek se měla v Praze uskutečnit tisková konference litvínovského klubu, ale ihned po zprávě o tragické nehodě v Jaroslavli, kde zahynul celý tým místního Lokomotivu včetně českých reprezentantů Jana Marka, Josefa Vašíčka a Karla Rachůnka, byla zrušena. Stejně se zachovaly i Pardubice a další celky, které měly v nejbližších dnech naplánovány zápasové generálky před zahájením Tipsport extraligy. Na led týmy ale nevyjedou.

Zrušeny už byly čtvrteční duely mezi Vítkovicemi se Zlínem a Pardubicemi s Třincem, neuskuteční se ani páteční přátelský zápas mezi Slavií a Třincem a úterní souboj Plzně s Karlovými Vary. Dá se očekávat, že zrušených utkání bude přibývat. Liberecký celek zrušil i čtvrteční plánovanou autogramiádu, namísto ní před městskou radnici dorazí hokejisté místního klubu a zapálením svíček uctí památku svých kolegů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x