Ve zlínském muzeu bude k vidění výstava o přírodních krásách Zlínského kraje

ZLÍN - Ve velkém sále Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně se ve čtvrtek v 17 hodin uskuteční vernisáž výstavy, která lidem přiblíží přírodní krásy Zlínského kraje. Agentuře Mediafax to uvedla Blanka Kovandová ze zlínského muzea.

Výstava nese název Chráněná území Zlínského kraje a je výstupem z projektu Západné Karpaty – spoločná hranica. Více jak rok putovala po Slovensku a nyní bude poprvé prezentována domácímu publiku.

Na 23 oboustranných panelech se návštěvníci prostřednictvím krátkých textů a množství fotografií seznámí s chráněnými oblastmi, které zasahují do zlínského regionu – CHKO Beskydy a CHKO Bílé Karpaty. „Ve výběru však nechybějí ani další zajímavé lokality. Na fotkách ukazujeme, jak pestrá příroda nás obklopuje. Jsou zde k vidění skalní útvary, mokřady, květnaté louky a pastviny, zbytky stepí, různé druhy lesů od luhů v nivě řeky Moravy až po horské pralesy,“ upřesnil jeden z autorů výstavy Dušan Trávníček z přírodovědného odboru zlínského muzea.

Instalaci ve Zlíně navíc obohatí i vypreparovaní živočichové z muzejních sbírek, kteří tyto biotopy osídlují. „Vedle běžných druhů příchozím ukážeme i ty velmi vzácné. Na stěnách pak uvidí materiály vydané na podporu ochrany životního prostředí v našem regionu,“ doplnil biolog Trávníček.

Výstava Chráněná území Zlínského kraje potrvá do 20. listopadu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x