PRÁVO: Policisté na Zlínsku ignorovali tísňový telefonát, žena mezitím vykrvácela

VSETÍN - Česká policie řeší další obrovskou a především tragickou blamáž. Pracovníci operačního střediska ve Zlíně totiž letos v březnu údajně zapomněli na závažný telefonát ženy, kterou podle tísňového volání ohrožoval její partner nožem. Informuje o tom páteční Právo.

Když si na to teprve po více než 40 minutách vzpomněli a vyslali na místo policejní hlídku, nemohli už její členové nešťastnici pomoci, protože žena vykrvácela po bodnutí do stehenní tepny. Postup policistů už prověřuje inspekce a podle informací Práva chystá ještě dokonce září navrhnout trestní stíhání možných viníků z řad policistů. Partner zemřelé ženy je ve vazbě.

Tísňové volání přijalo krajské operační středisko ve Zlíně, odkud ho operační důstojník odeslal svým podřízeným ze vsetínského střediska, které přitom podle informací Práva sídlí ve stejné budově ve Zlíně. V osudnou chvíli ve vsetínském středisku pracovali tři policisté, kterým se objevil na počítači červený vykřičník a zvukové varovné upozornění na nahlášenou událost. Jenže všichni údajně právě řešili jiné věci a dva z operačních důstojníků se prý začali přít, kdo si případ převezme. Podle zdroje Práva se ale nemohli dohodnout, a protože počítač stále vydával výstražné znamení, třetí z policistů ho vypnul tak, že v systému potvrdil přijetí oznámení. Údajně si myslel, že se pak dva zbylí policisté rychle domluví, kdo se věcí bude dál zabývat. Jenže když si asi po 40 až 45 minutách na hlášení vzpomněl a zeptal se ostatních policistů, kdo případ dělá, s hrůzou zjistil, že nikdo.

„Tímto případem jsem znepokojen, jde o velmi závažnou věc a podle dosavadních informací je tato tragédie opakováním případu vraždy manželů Mlhockých,“ řekl včera Právu policejní prezident Petr Lessy. Připomněl tak tragédii z loňského února, kdy v činžovním domě nedaleko centra Budějovic zavraždil skladatele Pavla Malhockého a jeho manželku její vyšinutý syn z prvního manželství Jan Heidinger.

--> --> --> --> -->