Zlínští fanoušci uctí památku zesnulého beka Rachůnka smutečním pochodem

ZLÍN - Zlínští hokejoví fanoušci v pátek uctí smutečním pochodem památku obránce Karla Rachůnka, který ve středu tragicky zahynul při letecké havárii u ruské Jaroslavle. Informoval o tom web extraligového klubu PSG Zlín.

Fanoušci se sejdou v pátek v 18.30 před radnicí na náměstí Míru a vydají se pochodem k Zimnímu stadionu Luďka Čajky, kde zdrcení příznivci od středy zapalují svíčky. Od čtvrtečního dopoledne mohli také zapisovat své vzkazy do kondolenční knihy, kterou chce klub PSG Zlín předat Rachůnkově rodině.

Vedení zlínského oddílu po tragické havárii už ve středu zrušilo páteční Den otevřených dveří na stadionu Luďka Čajky a o den později po poradě s trenéry a zkušenými hráči přesunulo plánovanou generálku na extraligu s Vítkovicemi na pondělí.

V PSG Zlín nyní přemýšlejí, jak uctí památku svého slavného odchovance, který se vloni stal mistrem světa. „Nechci spekulovat, ale vyřazení čísla 23 ze sady zlínských dresů je velmi pravděpodobné. Jednou z možností je vyvěšení Rachůnkova dresu pod strop k dalším legendám zlínského hokeje,“ uvedl jednatel klubu Patrik Kamas.

Při středeční havárii nedaleko letiště Tunošna u Jaroslavli zahynuli kromě Rachůnka ještě dva čeští hokejisté Jan Marek a Josef Vašíček. Na palubě zemřelo celkem 43 lidí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x