Doplněno: Ve Zlíně přepadl lupič Komerční banku, policisté jej zadrželi

ZLÍN - (Zprávu jsme aktualizovali v celém znění)

Lupič přepadl Komerční banku ve Zlíně v pátek po 14. hodině. Agentuře Mediafax to řekla policejní mluvčí Jana Bartíková, s tím, že pachatele už policisté dopadli.Osmnáctiletý pachatel ze Zlínska vešel do budovy s batohem a tvrdil, že v ní má bombu. "Navíc vzal jednu klientku jako rukojmí a pod hrozbou použití bomby si vyžádal peníze. Obsluha mu vydala hotovost, mezitím ale pracovníci banky dali echo policii," řekla mluvčí.

Shodou okolností projížděl nedaleko banky pohotovostní a eskortní oddíl policistů. „Jeli s plně vybavenou posádkou ze cvičení,“ řekla Bartíková. „Když projížděli kolem Komerční banky, viděli, že z budovy vybíhají lidé. Vnikli dovnitř a pachatele zpacifikovali,“ zakončila.

Rukojmí je v péči policejní psycholožky, ale neutrpěla fyzické zranění. Batoh zůstal uvnitř budovy, policisté banku uzavřeli a počkali na příjezd pyrotechnika z Brna. Ten pak podle Bartíkové převzal batoh s údajnou bombou k odborné likvidaci. „Zda skutečně byla v batohu výbušnina, případně jaká, bude předmětem policejního vyšetřování,“ řekla Bartíková.

Samotné prohledávání banky značně zkomplikovalo dopravu ve městě, neboť policie na několik desítek minut uzavřela rušnou křižovatku u Městského divadla. Provoz v ulicích Zlína uvolnili policisté kolem 17. hodiny.