Do valašskomeziříčského zámeckého parku se vrátí dřevěný altán

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčská radnice chce nechat v zámeckém parku Kinských vybudovat dřevěný altán, ten zde totiž stával od konce 19. století. Agentuře Mediafax to sdělila Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Altán pocházející zřejmě z dílny Dušana Jurkoviče však byl v 70. letech stržen. Valašskomeziříčští zastupitelé se dohodli, že na vybudování altánu poskytnou 20 procent celkových nákladů.

Postavení altánu je závislé na získání dotace z Fondu mikroprojektů, Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika. Celkové náklady projektu přesahují částku 900 tisíc korun, z městského rozpočtu bude uvolněna částka ve výši 180 tisíc korun.

„Rekonstruovaný areál zámeckého parku Kinských by tak získal další významnou dominantu a prostor pro pořádání různých komornějších kulturních akcí. Zatím tuto úlohu plní dřevěný amfiteátr,“ konstatoval místostarosta města Jiří Pernický (nez.). Současně budou finanční prostředky vynaloženy na vybudování vycházkové a naučné trasy, která by spojovala významné stromy v parku.